Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 30 juni 2014

Mitt hjärta blöder...


Jag älskar hundar! Jag skulle nog gå så långt som att säga att hundar är min passion i livet! Ibland när livet är tungt eller kroppen värker så kan det vara lite jobbigt att gå ut med tre hundar i ösregn eller vinterkyla, men faktum är att jag inte kan föreställa mig mitt liv utan mina tre grabbar. Jag vet att jag aldrig mer kommer att leva utan hundar och ett liv utan hundar är inte värt att leva...

TYVÄRR finns det ju miljontals hundar här i världen som inte har någon matte/husse som tar hand om dem. Jag har till exempel insett att det är tur att jag inte bor i USA för då skulle jag inte kunna låta bli att gå till dogshelters och ta hem en massa nödställda hundar... Men även om vi bor i Sverige där hemlösa hundar inte är så vanligt, så finns det saker som vi svenska hundälskare kan göra för att hjälpa hundar. Till exempel kan man rädda hundar från andra delar av Europa och en av de hjälporganisationer som hjälper hundar är Hundhjälpen, http://www.hundhjalpen.se/ . De hjälper hundar i Rumänien, både genom att finna hem för vissa hundar i Sverige, och genom att hjälpa de hundar som finns i Rumänien som inte kan bo i ett hem. Att erbjuda en hund från Rumänien ett hem kostar mindre (max 5200kr) än vad det kostar att köpa en hund i Sverige. Någon gång i framtiden skulle jag vilja rädda en hund, men det finns mycket man kan göra för hundarna i Rumänien även om man själv inte kan erbjuda ett hem. Man kan sponsra deras arbete generellt, eller man kan sponsra enskilda hundar så att de lättare hittar ett hem, eller så kan man hjälpa till med veterinärskostnader för stora operationer, eller så kan man stöda sponsorhundarna.



Sponsorhundarna är hundar som aldrig kommer
"att få chansen till ett eget hem. De kommer att få bli kvar, utan någon ägare. Vissa av dessa sponsorhundar uppehåller sig utanför hägnet i Cernavoda, medan andra ges skydd genom att de får bo innanför i hundgårdarna. De lämpar sig inte för adoption av flera orsaker. En del är för gamla, en del är handikappade. En del har för alltid tappat förtroendet för människan.
En gång blev flera av våra sponsorhundar förmodligen övergivna, misshandlade eller vanvårdade… idag bor de i sina jordhålor eller i enstaka hundhus som personalen har satt ut till dem. De känner trygghet i att få mat varje dag, att inte glömmas bort.
Dessa hundar kommer aldrig att överges och slängas ut på gatan. De är dock kostsamma för hägnet. Men tack vare donationer kan de varje dag garanteras att få mat, omvårdnad och veterinärvård om de blir sjuka.
100:- räcker till mat för en hund i en hel månad." (citat från hundhjälpens hemsida)


När jag läste om de här hundarna och såg bilderna på dem så rann tårarna nerför mina kinder. De här hundarna kommer aldrig att få ligga mätta och belåtna på någons soffa, eller få ligga på en varm och mjuk bädd med ett smaskigt tuggben medan regnet öser ner utanför, eller få mysa i en mjuk och fluffig säng med en alldeles egen matte/husse när kvällen kommer...

Trots att jag är sjukskriven och får bostadsbidrag och inte har råd med en egen bil eller en semester, så kände jag att jag vill göra vad jag kan för dessa hundar... Även om jag bara kan skänka 50 kr just nu så kan en utsatt hund äta sig mätt i två veckor...


Och en dag i framtiden ska en behövande hund från Rumänien få flytta hem till min soffa..!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!